Vanilkové cupcakes
Cupcake. Je to takový brácha muffina. Obvykle s krémem či polevou navrchu a jednodruhovým těstem.
Vanilkové cupcakes jsou základem a proto si je dnes připravíme. A nikdo nebude zklamaný, protože jsou výborné! Vanilka, vláčné těsto, a krém ze smetanového sýru na vrch. Kombinace, které neodolá ani chuť, ani zrak.. Vanilkové cupcakes prostě krásně vypadají i chutnají.
Příprava | Pečení | Porcí |
20 min | 12 - 14 min | 12 ks |
Ingredience:
- 180 g hladké mouky
- 1 + 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- kůra z jednoho citrónu
- 115 g změklého másla
- 110 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 60 ml mléka
Krém ze smetanového sýru:
- 55 g změklého másla
- 220 g smetanového sýru (Philadelphia, pomazánkové máslo, Gervais...)
- 70 g moučkového cukru nebo podle chuti
- 1 - 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na 12 muffinů vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme důkladně máslem a vysypeme moukou.
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a citrónovou kůru.
- V jiné míse utřeme máslo s cukrem, přidáme vanilkový extrakt a po jednom vmícháme vejce.
- Do máslové směsi střídavě vmícháme na 3x směs sypkou a mléko.
- Směsí rovnoměrně naplníme připravenou formu a pečeme cca 12 - 14 minut do doby, než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
- Mezitím, než cupcakes vychladnou, si připravíme krém. Změklé máslo utřeme se smetanovým sýrem, vmícháme moučkový cukr a vanilkový extrakt.
- Vanilkové cupcakes necháme úplně vychladnout před tím, než je ozdobíme krémem.
Poznámky:
- Cupcakes nepečeme zbytečně déle, aby nebylo těsto vysušené. "Špějlový test" je zaručenou metodou, která nám ukáže, kdy jsou cupcakes hotové.
Ať Vám chutná!