Vanilkové cupcakes

 
 
Cupcake. Je to takový brácha muffina. Obvykle s krémem či polevou navrchu a jednodruhovým těstem. 
 
Vanilkové cupcakes jsou základem a proto si je dnes připravíme. A nikdo nebude zklamaný, protože jsou výborné! Vanilka, vláčné těsto, a krém ze smetanového sýru na vrch. Kombinace, které neodolá ani chuť, ani zrak.. Vanilkové cupcakes prostě krásně vypadají i chutnají.
 
 
 
Příprava Pečení Porcí
20 min 12 - 14 min 12 ks
Ingredience:
  • 180 g hladké mouky
  • 1 + 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • kůra z jednoho citrónu
  • 115 g změklého másla
  • 110 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 60 ml mléka
Krém ze smetanového sýru:
  • 55 g změklého másla
  • 220 g smetanového sýru (Philadelphia, pomazánkové máslo, Gervais...)
  • 70 g moučkového cukru nebo podle chuti
  • 1 - 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
  • Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na 12 muffinů vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme důkladně máslem a vysypeme moukou.
  • V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a citrónovou kůru.
  • V jiné míse utřeme máslo s cukrem, přidáme vanilkový extrakt a po jednom vmícháme vejce. 
  • Do máslové směsi střídavě vmícháme na 3x směs sypkou a mléko.
  • Směsí rovnoměrně naplníme připravenou formu a pečeme cca 12 - 14 minut do doby, než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté. 
  • Mezitím, než cupcakes vychladnou, si připravíme krém. Změklé máslo utřeme se smetanovým sýrem, vmícháme moučkový cukr a vanilkový extrakt.
  • Vanilkové cupcakes necháme úplně vychladnout před tím, než je ozdobíme krémem.
Poznámky:
  • Cupcakes nepečeme zbytečně déle, aby nebylo těsto vysušené. "Špějlový test" je zaručenou metodou, která nám ukáže, kdy jsou cupcakes hotové.
 
Ať Vám chutná!