Rybízové muffiny
Sezóna rybízu je v plném proudu a pro ty z vás, kdo jsou již trochu unaveni z rybízového koláče či bublaniny, přichází ideální řešení - rybízové muffiny. Rychlovka, která spotřebuje nejen čerstvý rybíz, ale i mražené zásoby a ještě ke všemu výborně chutná :)
Příprava | Pečení | Porcí |
25 min | 20 - 25 min | 12 ks |
Ingredience:
- 140 g hladké mouky
- 65 g ovesných vloček + 2 lžíce na ozdobu
- 70 g cukru
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- kůra z jednoho pomeranče
- 2 vejce
- 240 g bílého jogurtu
- 70 ml oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 g rybízu (červený, černý, mix..)
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na 12 muffinů si vymažeme máslem a vysypeme moukou (nebo vyložíme papírovými košíčky).
- Ve větší míse smícháme mouku, ovesné vločky, cukr, sůl, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Dále vmícháme rybíz, aby se hezky obalil v mouce.
- V jiné míse lehce rozkvedláme vejce a přidáme jogurt, olej a vanilkový extrakt.
- Mokrou směs přilijeme k sypké a promícháme jen do doby, než se vše spojí. Těsto rozdělíme rovnoměrně do formy a povrch každého muffinu posypeme ovesnými vločkami.
- Pečeme cca 20 - 25 min do zlatava a do doby, než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
Ať Vám chutná!