Rybízové muffiny

 
 
 
Sezóna rybízu je v plném proudu a pro ty z vás, kdo jsou již trochu unaveni z rybízového koláče či bublaniny, přichází ideální řešení - rybízové muffiny. Rychlovka, která spotřebuje nejen čerstvý rybíz, ale i mražené zásoby a ještě ke všemu výborně chutná :)
 
 
Příprava Pečení Porcí
25 min 20 - 25 min 12 ks
 
Ingredience:
  • 140 g hladké mouky
  • 65 g ovesných vloček + 2 lžíce na ozdobu
  • 70 g cukru
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • kůra z jednoho pomeranče
  • 2 vejce
  • 240 g bílého jogurtu
  • 70 ml oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 g rybízu (červený, černý, mix..)
Postup:
  • Troubu si předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na 12 muffinů si vymažeme máslem a vysypeme moukou (nebo vyložíme papírovými košíčky).
  • Ve větší míse smícháme mouku, ovesné vločky, cukr, sůl, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Dále vmícháme rybíz, aby se hezky obalil v mouce.
  • V jiné míse lehce rozkvedláme vejce a přidáme jogurt, olej a vanilkový extrakt.
  • Mokrou směs přilijeme k sypké a promícháme jen do doby, než se vše spojí. Těsto rozdělíme rovnoměrně do formy a povrch každého muffinu posypeme ovesnými vločkami.
  • Pečeme cca 20 - 25 min do zlatava a do doby, než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
 
Ať Vám chutná!