Mrkvové muffiny

 
 
Mrkvové muffiny s kokosem a mandlemi krásně provoní Váš byt a rozplynou se na jazyku.. Ale kdyby Vám to náhodou nestačilo, potřené krémem ze smetanového sýru jsou povýšené na úžasný dezert! Krásně vláčné a příjemně sladké díky mrkvi a jablku - takové jsou tyto mrkvové muffiny.
 
 
Příprava Pečení Porcí
35 min cca 20 min 12 ks
Ingredience:
  • 175 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 50 g na hrubo nasekaných mandlí
  • 2 vejce
  • 120 ml oleje
  • 190 g nastrouhané mrkve na jemném vzorku struhadla (cca 3 střední mrkve)
  • 1 středně velké jablko, nastrouhané na hrubém vzorku struhadla
Krém:
  • 55 g másla, změklého
  • 110 g smetanového sýra (Philadelphia, Gervais, Lučina...)
  • 2 - 3 lžíce moučkového cukru podle chuti
Postup:
  • Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na 12 muffinů vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo vyložíme papírovými košíčky.
  • Ve větší míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a skořicí. Na závěr vmícháme strouhaný kokos a nasekané mandle.
  • Mrkev nastrouháme na jemném vzorku struhadla a jablko na hrubém. 
  • V misce smícháme vejce s olejem a přidáme nastrouhanou mrkev a jablko.
  • Mokrou směs přendáme k sypké a dobře promícháme do spojení ingrediencí. 
  • Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravené formy a pečeme cca 20 minut do doby než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
  • Muffiny necháme chvíli chladnou ve formě a poté přemístíme na mřížku nebo prkénko k úplnému vychladnutí.
  • Zatímco nám muffiny chladnou, připravíme si krém. Změklé máslo našleháme se smetanovým sýrem a cukrem a je hotovo. Krémem můžeme vychladlé muffiny potřít nebo dozdobit zdobičkou.
 
Ať Vám chutná!