Mrkvové muffiny
Mrkvové muffiny s kokosem a mandlemi krásně provoní Váš byt a rozplynou se na jazyku.. Ale kdyby Vám to náhodou nestačilo, potřené krémem ze smetanového sýru jsou povýšené na úžasný dezert! Krásně vláčné a příjemně sladké díky mrkvi a jablku - takové jsou tyto mrkvové muffiny.
Příprava | Pečení | Porcí |
35 min | cca 20 min | 12 ks |
Ingredience:
- 175 g hladké mouky
- 100 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- 40 g strouhaného kokosu
- 50 g na hrubo nasekaných mandlí
- 2 vejce
- 120 ml oleje
- 190 g nastrouhané mrkve na jemném vzorku struhadla (cca 3 střední mrkve)
- 1 středně velké jablko, nastrouhané na hrubém vzorku struhadla
Krém:
- 55 g másla, změklého
- 110 g smetanového sýra (Philadelphia, Gervais, Lučina...)
- 2 - 3 lžíce moučkového cukru podle chuti
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na 12 muffinů vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo vyložíme papírovými košíčky.
- Ve větší míse smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a skořicí. Na závěr vmícháme strouhaný kokos a nasekané mandle.
- Mrkev nastrouháme na jemném vzorku struhadla a jablko na hrubém.
- V misce smícháme vejce s olejem a přidáme nastrouhanou mrkev a jablko.
- Mokrou směs přendáme k sypké a dobře promícháme do spojení ingrediencí.
- Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravené formy a pečeme cca 20 minut do doby než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
- Muffiny necháme chvíli chladnou ve formě a poté přemístíme na mřížku nebo prkénko k úplnému vychladnutí.
- Zatímco nám muffiny chladnou, připravíme si krém. Změklé máslo našleháme se smetanovým sýrem a cukrem a je hotovo. Krémem můžeme vychladlé muffiny potřít nebo dozdobit zdobičkou.
Ať Vám chutná!