Kořeněné hruškové muffiny
Sezóna hrušek je v plném proudu, takže po hruškovém koláči přišly na řadu hruškové muffiny. Muffiny obecně jsou hrozně vděčným a jednoduchým sladkým pečením. Všechny ingredience se smíchají, rozdělí do formy a upečou v troubě. Díky své univerzálnosti se do muffinů dá použít snad téměř každé ovoce, každé koření spojené s pečením sladkého..
Dnes tedy muffiny z části celozrnné, hruškové, medové a ovoněné muškátovým oříškem. Hříšně dobrá kombinace :)
Příprava | Pečení | Porcí |
15 min | cca 25 | 12 |
Ingredience:
- 130 g hladké mouky
- 130 g celozrnné mouky
- 50 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky skořice
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- 240 ml podmáslí
- 1 vejce
- 60 g másla, rozpuštěného
- 85 ml medu
- 2 větší hrušky nakrájené na menší kostičky
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na 12 muffinů vyložíme papírovými košíčky, nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- V míse smícháme obě mouky, oba cukry, prášek do pečiva, sůl, skořici a muškátový oříšek.
- V jiné větší míse smícháme podmáslí, vejce, rozpuštěné máslo, med a na kostičky nakrájené hrušky.
- Tekuté ingredience vlijeme k sypkým a promícháme do spojení všech ingrediencí.
- Těsto rovnoměrně rozdělíme do formy a pečeme cca 25 minut do zlatova a do doby než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
- Necháme chvíli chladnout ve formě a poté na mřížce.
Ať Vám chutná!