Kořeněné hruškové muffiny

 
 
Sezóna hrušek je v plném proudu, takže po hruškovém koláči přišly na řadu hruškové muffiny. Muffiny obecně jsou hrozně vděčným a jednoduchým sladkým pečením. Všechny ingredience se smíchají, rozdělí do formy a upečou v troubě. Díky své univerzálnosti se do muffinů dá použít snad téměř každé ovoce, každé koření spojené s pečením sladkého..
 
Dnes tedy muffiny z části celozrnné, hruškové, medové a ovoněné muškátovým oříškem. Hříšně dobrá kombinace :)
 
 
Příprava Pečení Porcí
15 min cca 25 12
Ingredience:
  • 130 g hladké mouky
  • 130 g celozrnné mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 240 ml podmáslí
  • 1 vejce
  • 60 g másla, rozpuštěného
  • 85 ml medu
  • 2 větší hrušky nakrájené na menší kostičky
Postup:
  • Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na 12 muffinů vyložíme papírovými košíčky, nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • V míse smícháme obě mouky, oba cukry, prášek do pečiva, sůl, skořici a muškátový oříšek.
  • V jiné větší míse smícháme podmáslí, vejce, rozpuštěné máslo, med a na kostičky nakrájené hrušky.
  • Tekuté ingredience vlijeme k sypkým a promícháme do spojení všech ingrediencí. 
  • Těsto rovnoměrně rozdělíme do formy a pečeme cca 25 minut do zlatova a do doby než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
  • Necháme chvíli chladnout ve formě a poté na mřížce.
 
Ať Vám chutná!