Borůvkové muffiny
A další americká klasika. Borůvkové muffiny. Doma připravené, vláčné, voňavé a plné borůvek.. opravdu dobrota :) A rychlá k tomu!
Příprava | Pečení | Porcí |
20 min | 20 min | 12 ks |
Ingredience:
- 260 g hladké mouky
- 80 g krupicového cukru
- 1 + 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- kůra z jednoho citrónu
- 1 vejce
- 240 g bílého hustého jogurtu
- 80 ml oleje
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 360 g borůvek (čerstvých nebo mražených, viz "poznámky")
Postup:
- Troubu předehřejeme na 190 st. Celsia a formu na 12 muffinů vymažeme máslem.
- Ve velké míse smícháme hladkou mouku s cukrem, práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a citrónovou kůrou. Dále vmícháme borůvky.
- V jiné míse rozkvedláme vejce, přidáme jogurt, olej a vanilkový extrakt a promícháme do hladké tekuté hmoty.
- Jogurtovou směs přidáme k sypké a opatrně promícháme. Těsto bude hutné, proto mícháme opatrně, abychom co nejméně poškodili borůvky (zejména pokud jsme použili mražené).
- Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravené formy a pečeme cca 20 minut do doby, než povrch krásně zezlátne a špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
Poznámky:
- Pokud používáme mražené borůvky, před vmícháním do těsta je nerozmrazujeme.
Ať Vám chutná!