Extra čokoládové cookies

 
 
Čokoládové cookies s dvojitou dávkou čokolády. Připomínají trochu brownies, protože jsou čokoládou opravdu nabité.. Rozpuštěná čokoláda přidaná do těsta a také celé čokoládové kousky. Opět tedy dobrota pro milovníky čokolády :)
 
 
Příprava Pečení Porcí 
30 min 14 - 16 min 20 ks (velkých)
Ingredience:
  • 400 g kvalitní čokolády (240 + 160), nasekané na kousky
  • 260 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 230 g změklého másla
  • 110 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
  • Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a plech vyložíme pečícím papírem.
  • 240 g čokolády přendáme do misky, kterou položíme na hrnec s vařící vodou. Miska se nesmí dotýkat vody. Čokoládu mícháme a vodní pára nám čokoládu rozpustí. Rozpuštěnou čokoládu necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
  • Mezitím v míse smícháme mouku s jedlou sodou a solí.
  • V jiné míse utřeme máslo s cukrem do pěny a slabého zesvětlání směsi. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. 
  • Do čokoládovo-máslové směsi vmícháme po jednom vejce a vanilkový extrakt a následně přidáme mouku a zbylou (160 g) nasekanou čokoládu. Promícháme a pokud chceme mít velké cookies, dvěmi polévkovými lžícemi tvarujeme bochánky, které klademe na pečící papír s dostatečně velkými odstupy.
  • Navlhčenými prsty bochánky trochu uhladíme a pečeme cca 14 - 16 minut do doby, než budou okraje cookies pevné a vnitřek na dotek měkký. 
Poznámky:
  • Pokud chceme mít malé cookies, tvarujeme bochánky dvěmi čajovými lžičkami. Doba pečení se zkrátí na cca 8 - 10 minut.
  • Čím déle cookies pečeme, tím křupavější budou. 
 
Ať Vám chutná!