Cookies s bílou čokoládou

    
 
 
Jemná chuť bílé čokolády a vanilková vůně. Takové jsou cookies s bílou čokoládou, která je spolu s vanilkovým extraktem hlavním tvořitelem těchto sušenek. Možná Vám budou připadat tak trochu "chudé" na ingredience, ale za prvé - v jednoduchosti je krása a za druhé - žádná další přísada nám nepřebije chuť bílé čokolády. Snad jen kdyby byly makadamové ořechy.. Možná příště :)
 
Takže jdeme na to a těšit se na ně nebudeme dlouho - hotové jsou raz dva!
 
 
Příprava Pečení Porcí
15 min cca 8 min 40 ks
Ingredience:
  • 320 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 230 g změklého másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 60 g cukru krystal
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 400 g bílé čokolády
Postup:
  • Troubu předehřejeme na 190 st. Celsia a pečícím papírem vyložíme dva plechy.
  • Bílou čokoládu nakrájíme na menší kousky.
  • V míse smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • V jiné míse utřeme (či vyšleháme) máslo s třtinovým cukrem a cukrem krystal, přimícháme po jednom vejce a vanilkový extrakt. Mícháme jen do doby, než se všechny ingredience spojí. 
  • Na závěr vmícháme do těsta nasekanou bílou čokoládu.
  • Dvěmi polévkovými lžícemi tvoříme bochánky, které klademe na pečící papír s dostatečným odstupem. Cookies se při pečení trochu roztečou. Navlhčenými prsty bochánky trochu urovnáme, pokud je potřeba a plech vložíme do trouby.
  • Pečeme cca 8 minut, až bude povrch světle zlatavý.
Poznámky:
  • Doba pečení závisí na velikosti cookies a také na typu trouby. Staré známé pravidlo, že každá trouba peče jinak, je na 100% pravdivé, takže je potřeba cookies pečlivě sledovat a zbytečně je nepřepéci (vysušit). Pokud máte ale raději více "sušenkové" cookies, nechte je v troubě trošku déle. 
 
Ať Vám chutná!