Cookies s bílou čokoládou
Jemná chuť bílé čokolády a vanilková vůně. Takové jsou cookies s bílou čokoládou, která je spolu s vanilkovým extraktem hlavním tvořitelem těchto sušenek. Možná Vám budou připadat tak trochu "chudé" na ingredience, ale za prvé - v jednoduchosti je krása a za druhé - žádná další přísada nám nepřebije chuť bílé čokolády. Snad jen kdyby byly makadamové ořechy.. Možná příště :)
Takže jdeme na to a těšit se na ně nebudeme dlouho - hotové jsou raz dva!
Příprava | Pečení | Porcí |
15 min | cca 8 min | 40 ks |
Ingredience:
- 320 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 230 g změklého másla
- 100 g třtinového cukru
- 60 g cukru krystal
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 400 g bílé čokolády
Postup:
- Troubu předehřejeme na 190 st. Celsia a pečícím papírem vyložíme dva plechy.
- Bílou čokoládu nakrájíme na menší kousky.
- V míse smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- V jiné míse utřeme (či vyšleháme) máslo s třtinovým cukrem a cukrem krystal, přimícháme po jednom vejce a vanilkový extrakt. Mícháme jen do doby, než se všechny ingredience spojí.
- Na závěr vmícháme do těsta nasekanou bílou čokoládu.
- Dvěmi polévkovými lžícemi tvoříme bochánky, které klademe na pečící papír s dostatečným odstupem. Cookies se při pečení trochu roztečou. Navlhčenými prsty bochánky trochu urovnáme, pokud je potřeba a plech vložíme do trouby.
- Pečeme cca 8 minut, až bude povrch světle zlatavý.
Poznámky:
- Doba pečení závisí na velikosti cookies a také na typu trouby. Staré známé pravidlo, že každá trouba peče jinak, je na 100% pravdivé, takže je potřeba cookies pečlivě sledovat a zbytečně je nepřepéci (vysušit). Pokud máte ale raději více "sušenkové" cookies, nechte je v troubě trošku déle.
Ať Vám chutná!