Mini Studentská Pečeť
Čokoláda s ořechy a sušeným ovocem. Okamžitě se mi vybaví tradiční Studentská Pečeť, výborná česká čokoláda. Ale pokud jste chvíli (nebo delší chvíli) v zahraničí, těžko, přetěžko se shání (lépe řečeno se nesežene)..
Takže máme dvě možnosti. Zapomenout na ni, nebo si ji vyrobit doma! Zapomenout se mi rozhodně nechce a vyrobit si takovou Studenstkou Pečeť doma není vůbec nic složitého, ba naopak. Takže jdu na to!!! Potřebujeme čokoládu, kterou máme rádi, ořechy které máme rádi a sušené ovoce které máme také rádi :)
Příprava | Chlazení | Porcí |
15 min | cca 20 min | 15 ks |
Ingredience:
- 150 g kvalitní čokolády, která Vám chutná jen tak samotná
- 10 g másla (lze vynechat)
- 30 g směsi ořechů (mandle, vlašské, pekanové ořechy, lískové ořechy,...)
- 2 lžíce rozinek
- 2 lžíce strouhaného kokosu
Postup:
- Velký plech vyložíme alobalem.
- Čokoládu nasekáme na malé kousky a máslo nakrájíme na kostičky. Obojí vložíme do tepluvzdorné misky, kterou umístíme na hrnec s vařící vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vroucí vody!
- Mícháme dokud se čokoláda s máslem nerozpustí.
- Mezitím si nasekáme ořechy a připravíme rozinky a kokos.
- Malou lžičkou nabíráme rozpuštěnou čokoládu, klademe ji na alobal a tvarujeme placičky. Na vrch klademe směs ořechů, rozinky a kokos podle chuti.
- Plech s mini placičkami dáme do lednice na cca 20 minut, aby čokoláda zatuhla.
Ať Vám chutná!