Lamingtons

 
 
Dnes se na chvíli přesuneme z Ameriky do Austrálie. Lamingtons jsou původně Australským receptem, který se však brzy rozšířil do dalších koutů světa. A není divu. 
 
Lamingtons jsou kostky vláčného, měkkého a voňavého korpusu obalené v kakaové polevě a v kokosu. Koho tohle napadlo, má ode mě jedničku!! :) A teď vážně. Opravdu stojí za vyzkoušení, protože jsou výborné a den po upečení ještě lepší!
 
Tak jdeme na to! 
 
 
Příprava Pečení Porcí
25 min 20 - 25 min 16 kostek
Ingredience:
  • 195 g hladké mouky
  • 1 + 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 115 g změklého másla
  • 110 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 120 ml mléka
Na kakaovou polevu:
  • 220 g moučkového cukru
  • 35 g kakaa holandského typu
  • 40 g másla
  • 120 ml mléka
  • Strouhaný kokos na obalení
Postup:
  • Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a hranatou (čvercovou) formu o průměru 23 cm vymažeme důkladně máslem a dno vyložíme pečícím papírem.
  • V míse prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí.
  • V jiné míse utřeme máslo s cukrem, po jednom vmícháme vejce a vanilkový extrakt.
  • Do máslové směsi přidáme střídavě na 3x mouku a na 2x mléko. Začínáme a končíme s moukou.
  • Těsto přendáme do připravené formy a uhladíme povrch. Pečeme cca 20 - 25 min do doby, než špejle či párátko vložené do středu korpusu vyjde čisté.
  • Korpus necháme úplně vychladnout a pak jej nakrájíme na přiměřeně velké kostky. Velikost záleží čistě na Vaší preferenci.
  • Připravíme si kakaovou polevu. Do hrnce dáme trochu vody (cca 3 cm) a přivedeme k varu. Stahneme plamen na minimum a na hrnec umístíme misku se všemi ingrediencemi na polevu - moučkovým cukrem, kakaem, máslem nakrájeným na kostičky a mlékem. Mícháme a pára nám bude směs zahřívat do úplného rozpuštění a spojení všech ingrediencí.
  • Pomocí dvou vidliček namáčíme a obalujeme kostky z korpusu v kakaové polevě a následně v kokosu. Pokládáme na alobal a necháme odpočívat. Druhý den se vše krásně usadí, trochu zatuhne a pochoutka je na světě!
  • Hotové Lamingtons uchováváme v pokojové teplotě v uzavřené nádobě několik dní.
 
Ať Vám chutná!