Citrónové řezy

 
 
Sladko-kyselé a příjemně navinulé. Citrónové řezy Vás překvapí jednoduchou přípravou a výbornou chutí. Oblíbený americký dezert, který jen potvrzuje, že Američani mají rádi dobré sladké :) 
 
 
Příprava Pečení Porcí
35 min cca 30 min 15 ks
Ingredience:
Těsto:
  • 115 g změklého másla
  • 30 g moučkového cukru
  • 145 g hladké mouky
  • špetka soli
Citrónová náplň:
  • 2 vejce
  • 180 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z jednoho citrónu
  • 80 ml citrónové šťávy (2 velké citróny)
  • 2 lžíce hladké mouky
Postup:
  • Troubu předhřejeme na 180 st. Celsia a menší pekáček o hranách cca 20 cm vymažeme máslem.
  • V míse smícháme změklé máslo s cukrem, moukou a solí a vařečkou vypracujeme těsto. Vznikne nám spíše taková mokřejší žmolenka, kterou přesypeme do formy a prsty nebo lžící ji udusáme a uhladíme povrch. 
  • Pečeme cca 15 - 20 minut do zezlátnutí okrajů. Těsto necháme chladnout, troubu necháme zapnutou a připravíme si náplň.
  • V míse prošleháme vejce, přisypeme oba cukry a promícháme. Dále přidáme citrónovou kůru a citrónovou šťávu a dobře promícháme metlou. Na závěr vmícháme mouku.
  • Náplň nalijeme na upečené těsto a vrátíme do trouby, kde pečeme dalších cca 15 minut do "zatuhnutí". Náplň se částečně propije do spodní vrstvy a vytvoří tak vláčnou konzistenci. Lžička či dezertní vidlička se budou při servírování hodit :)
  • Řezy necháme vychladnout ve formě a poté nakrájíme na kostky, které ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.
 
Ať Vám chutná!