Citrónové řezy
Sladko-kyselé a příjemně navinulé. Citrónové řezy Vás překvapí jednoduchou přípravou a výbornou chutí. Oblíbený americký dezert, který jen potvrzuje, že Američani mají rádi dobré sladké :)
Příprava | Pečení | Porcí |
35 min | cca 30 min | 15 ks |
Ingredience:
Těsto:
- 115 g změklého másla
- 30 g moučkového cukru
- 145 g hladké mouky
- špetka soli
Citrónová náplň:
- 2 vejce
- 180 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- kůra z jednoho citrónu
- 80 ml citrónové šťávy (2 velké citróny)
- 2 lžíce hladké mouky
Postup:
- Troubu předhřejeme na 180 st. Celsia a menší pekáček o hranách cca 20 cm vymažeme máslem.
- V míse smícháme změklé máslo s cukrem, moukou a solí a vařečkou vypracujeme těsto. Vznikne nám spíše taková mokřejší žmolenka, kterou přesypeme do formy a prsty nebo lžící ji udusáme a uhladíme povrch.
- Pečeme cca 15 - 20 minut do zezlátnutí okrajů. Těsto necháme chladnout, troubu necháme zapnutou a připravíme si náplň.
- V míse prošleháme vejce, přisypeme oba cukry a promícháme. Dále přidáme citrónovou kůru a citrónovou šťávu a dobře promícháme metlou. Na závěr vmícháme mouku.
- Náplň nalijeme na upečené těsto a vrátíme do trouby, kde pečeme dalších cca 15 minut do "zatuhnutí". Náplň se částečně propije do spodní vrstvy a vytvoří tak vláčnou konzistenci. Lžička či dezertní vidlička se budou při servírování hodit :)
- Řezy necháme vychladnout ve formě a poté nakrájíme na kostky, které ještě pocukrujeme moučkovým cukrem.
Ať Vám chutná!