Krémová vanilková zmrzlina bez míchání!

 
 
Pár zmrzlinových receptů, které se dušovali tím, že není třeba stroje na zmrzlinu, jsem už vyzkoušela. Bohužel ne moc úspěšně. Ledové krystalky se ve zmrzlině, která měla být krémová, přesto objevily.
 
Tento recept je však jiný. 4 ingredience, žádné promíchávání při mražení. Hotovou směs přelijeme do misky, dáme do mrazáku a už za cca 6 hodin jíme úžasně krémovou zmrzlinu. Asi neuplyne mnoho času a udělám ji zas. A pak ještě čokoládovou, která doufám vyjde stějně úžasně, jako tato vanilková.
 
 
Příprava Mražení Porcí
10 min min 6 hodin cca 8
Ingredience:
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka (400 g)
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžíce alkoholu podle chuti (koňak, bourbon, rum,...)
  • 450 ml šlehačky
Postup:
  • Do mísy vylijeme kondenzované mléko, vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem seškrábneme všechna semínka, která přendáme ke kondenzovanému mléku. Přidáme alkohol a vše dobře promícháme.
  • V jiné míse ušleháme do tuha šlehačku, kterou opatrně po částech přimícháme ke kondenzovanému mléku.
  • Směs vlijeme do formy na biskupský chlebíček, přikryjeme potravinářskou fólií a přendáme do mrazáku na minimálně 6 hodin do úplného zatuhnutí. 
 
Ať Vám chutná!