Čokoládová zmrzlina bez míchání

 
 
Vanilková a čokoládová zmrzlina. Dvě základní příchutě mražené dobroty. Jednoduchou krémovou domácí vanilkovou zmrzlinu jsme si už připravili, tak dnes se vrhneme na tu čokoldovou, která je stejně jednoduchá, stejně krémová a stejně výborná. 
 
Potřebujeme jen 3 ingredience a poté vydržet minimálně 6 hodin než zmrzlina zmrzne. Věřte mi, bude to dlouhých 6 hodin, protože tahle čokoládová zmrzlina je úžasná, poctivá a moc dobrá. Prostě pravá čokoládová zmrzlina..
 
 
Připrava Chlazení Porcí
20 min min 6 hod cca 8
Ingredience:
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 450 ml šlehačky
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
Postup:
  • Čokoládu nasekáme na malé kousky a dáme do větší misky, kterou umístíme na hrnec s trochou vroucí vody. Dno misky se nesmí dotýkat vroucí vody. Pomalu nad párou čokoládu za stálého míchání rozpustíme. Dáme stranou a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Kondenzované mléko vlijeme do misky a šlehačku ušleháme do tuha.Šlehačku postupně vmícháme ke kondenzovanému mléku. 
  • Jelikož bude směs šlehačky a kondenzovaného mléka studenější než rozpuštěná čokoláda, přidáme nejdříve trochu šlehačkové směsi (cca 1 naběračku) k čokoládě a dobře rozmícháme. Poté přidáme další naběračku šlehačkové směsi a opět dobře rozmícháme. Následně už přidáme zbytek směsi k čokoládě a pomocí metly co nejvíce rozmícháme. V této fázi pracujeme rychle, aby se z čokolády nevytvořily hrudky. Metlou to jde rozmíchat opravdu dobře. 
  • Směs nalijeme do formy na biskupský chlebíček a vrch můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou. 
  • Neháme v lednici ztuhnout minimálně 6 hodin, ideálně přes noc.
 
Ať Vám chutná!