Čokoládová zmrzlina bez míchání
Vanilková a čokoládová zmrzlina. Dvě základní příchutě mražené dobroty. Jednoduchou krémovou domácí vanilkovou zmrzlinu jsme si už připravili, tak dnes se vrhneme na tu čokoldovou, která je stejně jednoduchá, stejně krémová a stejně výborná.
Potřebujeme jen 3 ingredience a poté vydržet minimálně 6 hodin než zmrzlina zmrzne. Věřte mi, bude to dlouhých 6 hodin, protože tahle čokoládová zmrzlina je úžasná, poctivá a moc dobrá. Prostě pravá čokoládová zmrzlina..
Připrava | Chlazení | Porcí |
20 min | min 6 hod | cca 8 |
Ingredience:
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 450 ml šlehačky
- 200 g kvalitní hořké čokolády
Postup:
- Čokoládu nasekáme na malé kousky a dáme do větší misky, kterou umístíme na hrnec s trochou vroucí vody. Dno misky se nesmí dotýkat vroucí vody. Pomalu nad párou čokoládu za stálého míchání rozpustíme. Dáme stranou a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Kondenzované mléko vlijeme do misky a šlehačku ušleháme do tuha.Šlehačku postupně vmícháme ke kondenzovanému mléku.
- Jelikož bude směs šlehačky a kondenzovaného mléka studenější než rozpuštěná čokoláda, přidáme nejdříve trochu šlehačkové směsi (cca 1 naběračku) k čokoládě a dobře rozmícháme. Poté přidáme další naběračku šlehačkové směsi a opět dobře rozmícháme. Následně už přidáme zbytek směsi k čokoládě a pomocí metly co nejvíce rozmícháme. V této fázi pracujeme rychle, aby se z čokolády nevytvořily hrudky. Metlou to jde rozmíchat opravdu dobře.
- Směs nalijeme do formy na biskupský chlebíček a vrch můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou.
- Neháme v lednici ztuhnout minimálně 6 hodin, ideálně přes noc.
Ať Vám chutná!