Banánový chlebíček s ovesnými vločkami a rozinkami
Tahle řekněme zdravější verze klasického banánového chlebíčku je stejně voňavá a stejně výborná. Ovesné vločky dodají chlebíčku strukturu, rozinky ještě trochu sladkosti. Slunečniková semínka lze vynechat, ale krásně v chlebíčku křupou a jsou další, super zdravou ingrediencí v této dobrotě :)
Příprava | Pečení | Porcí |
20 min | cca 35 min | 12 plátků |
Ingredience:
- 160 g hladké mouky
- 90 g ovesných vloček
- 85 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 + 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 2 lžíce slunečnicových semínek (lze vynechat)
- 50 g rozinek
- 2 velké zralé banány
- 2 vejce
- 110 g másla, rozpuštěného
- 110 g zakysané smetany
- 2 lžíce ovesných vloček na posypání
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- Ve velké míse smícháme mouku, ovesné vločky, třtinový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, slunečnicová semínka a rozinky.
- V jiné míse rozmačkáme vidličkou banány na kaši, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu. Vše metlou dobře promícháme.
- Mokrou směs přelijeme k sypké a dobře promícháme do doby, než se všechny ingredience spojí.
- Těsto přendáme do připravené formy, uhladíme povrch a posypeme dvěma lžícemi ovesných vloček pro ozdobu.
- Pečeme cca 35 minut do doby, než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
Ať Vám chutná!