Banánový chlebíček s ovesnými vločkami a rozinkami

 
 
Tahle řekněme zdravější verze klasického banánového chlebíčku je stejně voňavá a stejně výborná. Ovesné vločky dodají chlebíčku strukturu, rozinky ještě trochu sladkosti. Slunečniková semínka lze vynechat, ale krásně v chlebíčku křupou a jsou další, super zdravou ingrediencí v této dobrotě :)
 
 
Příprava Pečení Porcí
20 min cca 35 min 12 plátků
Ingredience:
  • 160 g hladké mouky
  • 90 g ovesných vloček
  • 85 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 + 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 lžíce slunečnicových semínek (lze vynechat)
  • 50 g rozinek
  • 2 velké zralé banány
  • 2 vejce
  • 110 g másla, rozpuštěného
  • 110 g zakysané smetany
  • 2 lžíce ovesných vloček na posypání
Postup:
  • Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Ve velké míse smícháme mouku, ovesné vločky, třtinový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, slunečnicová semínka a rozinky.
  • V jiné míse rozmačkáme vidličkou banány na kaši, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu. Vše metlou dobře promícháme.
  • Mokrou směs přelijeme k sypké a dobře promícháme do doby, než se všechny ingredience spojí.
  • Těsto přendáme do připravené formy, uhladíme povrch a posypeme dvěma lžícemi ovesných vloček pro ozdobu. 
  • Pečeme cca 35 minut do doby, než špejle nebo párátko vyjde z těsta čisté.
 
Ať Vám chutná!