Ořechovo-kokosový čokoládový fudge

  
 
 
Fudge neboli karamel, fondán, pralinka... Je těžké přesně popsat toto americké cukroví, protože má mnoho variant a obměn, z nichž každá tak trochu, nebo vlastně úplně, změní celý výsledný produkt. Jedním z nejpopulárnějších je čokoládový fudge, jehož "vylepšenou" variantu si dnes vytvoříme. 
 
Ořechovo-kokosový čokoládový fudge je, jak název napovídá, plný čokolády, pekanových ořechů a kokosu. Sladkost, měkkou strukturu a jemnou chuť mu dodává kondenzované mléko. Takže nejen že krásně vypadá díky dvěma kontrastním vrstvám, ale také báječně chutná.
 
Fudge se většinou podává nakrájený na menší kostičky, protož se jedná o opravdu vydatnou záležitost, které stačí pomálu. Ale kdo by odolal další malé kostičce???
 
 
Příprava Tuhnutí Porcí
30 min min 2 hodiny cca 40 ks
 
Ingredience:
  • 500 g kvalitní čokolády, která vám chutná jen tak samotná
  • 400 ml slazeného kondenzovaného mléka (na čokoládovou část)
  • 400 ml slazeného kondenzovaného mléka (na ořechovou část)
  • 3 žloutky
  • 55 g másla
  • 150 g sušeného kokosu (plátky trochu posekané na menší kousky)
  • 110 g nasekaných ořechů (pekanové nebo vlašské)
Postup:
  • Připravíme si čtvercovou, nebo obdélníkovou formu o rozměrech cca 20x20 cm, kterou vymažeme máslem (i strany) a dno vyložíme pečícím papírem.
  • Do menšího hrnce nalijeme kondenzované mléko spolu s nasekanou čokoládou (čím menší kousky, tím lepší).
  • Na mírném plameni směs zahříváme a za stálého míchání čekáme, než se čokoláda rozpustí a spojí s mlékem.
  • Čokoládovou směs přendáme do formy a uhladíme rovnoměrně povrch.
  • Do hrnce stejné velikosti nalijeme druhé kondenzované mléko a dobře ho promícháme se žloutky. 
  • Přendáme na mírný plamen, přidáme na kousky nakrájené máslo a mícháme, dokus se máslo nerozpustí. Potom mícháme dalších cca 8 minut, než směs zhoustne a bude bublat. 
  • Sundáme z plotýnky a vmícháme kokos a ořechy.
  • Směs přendáme do formy a opět uhladíme povrch.
  • Dáme zatuhnout do lednice a nakrájíme na kostičky. 
 
Ať Vám chutná!