Špenátový Quiche bez těsta
Quiche je v posledních letech velmi oblíbeným jídlem, které má nespočet variant. Slané, sladké, bez krusty.. A jeden takový beztěstový si dnes připravíme. Jedná se o lehčí variantu, protože obsahuje vlastně jen náplň a to v tomto případě špenát, vejce, sýr...
Quiche je francouzskou dobrotou, ke které se ještě určitě vrátíme!
Příprava | Pečení | Porcí |
30 min | 30 min | 4 |
Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 170 g listového baby špenátu (i více)
- 2 větší stroužky česneku
- 5 vajec
- 4 lžíce smetany
- sůl a pepř na ochucení
- 200 g čedaru, eidamu, nebo jiného sýru "na strouhání"
- 3 bílky
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a kulatou koláčovou formu o průměru 23 cm vymažeme lehce olejem.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme do růžova cibuli nakrájenou na kostičky.
- Přidáme špenát a prolisovaný česnek a špenát spaříme (trvá to cca 3 minuty). Směs dáme stranou.
- V míse rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem podle chuti.
- Sýr nastrouháme na hrubém vzorku struhadla.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Do špenátové směsi zamícháme sýr, poté ochucená vejce se smetanou a na závěr sníh z bílků.
- Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme cca 30 minut do zlatava.
- Quiche necháme chvilku odpočinout ve formy a poté podáváme.
Ať Vám chutná!