Špenátový Quiche bez těsta

 
 
Quiche je v posledních letech velmi oblíbeným jídlem, které má nespočet variant. Slané, sladké, bez krusty.. A jeden takový beztěstový si dnes připravíme. Jedná se o lehčí variantu, protože obsahuje vlastně jen náplň a to v tomto případě špenát, vejce, sýr...
 
Quiche je francouzskou dobrotou, ke které se ještě určitě vrátíme!
 
 
Příprava Pečení Porcí
30 min 30 min 4
Ingredience:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 170 g listového baby špenátu (i více)
  • 2 větší stroužky česneku
  • 5 vajec
  • 4 lžíce smetany
  • sůl a pepř na ochucení
  • 200 g čedaru, eidamu, nebo jiného sýru "na strouhání"
  • 3 bílky
Postup:
  • Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a kulatou koláčovou formu o průměru 23 cm vymažeme lehce olejem.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme do růžova cibuli nakrájenou na kostičky.
  • Přidáme špenát a prolisovaný česnek a špenát spaříme (trvá to cca 3 minuty). Směs dáme stranou.
  • V míse rozšleháme vejce se smetanou, solí a pepřem podle chuti. 
  • Sýr nastrouháme na hrubém vzorku struhadla.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • Do špenátové směsi zamícháme sýr, poté ochucená vejce se smetanou a na závěr sníh z bílků.
  • Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme cca 30 minut do zlatava.
  • Quiche necháme chvilku odpočinout ve formy a poté podáváme.
 
Ať Vám chutná!