
"Frittata" Muffiny neboli vaječné




Co takhle míchaná vajíčka k loudavému nedělnímu ránu? Pokud jako my, milujete míchaná vajíčka na všechny způsoby a vstáváte o víkendu řekněme "později", velmi doporučujeme tzv. brunch - jídlo podávané v době mezi snídaní a obědem. Takže ideální právě pro víkendové, ne zrovna časné vstávání :)
Vajíčkové muffiny se zeleninou, šunkou a bazalkou se skvěle hodí na brunch a nejen že skvěle chutnají, ale také lahodí oku. No řekněte sami, kdo by neodolal takovému bochánku na talíři.. A jako obvykle, jedná se o rychlovku, na kterou hladové drahé polovičky nebudou čekat dlouho! :)
Příprava | Pečení | Porcí |
15 min | 15 min | 10 ks |

Ingredience:
- 6 vajec
- 120 ml mléka
- 1/2 lžičky soli
- čerstvě namletý pepř podle chuti
- 2 velké plátky šunky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 červené papriky
- 2 menší jarní cibulky
- cca 6 větších lístků čerstvé bazalky
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 st. Celsia a formu na 12 muffinů vymažeme olejem.
- Do větší mísy rozklepneme vejce, přidáme mléko a dobře rozmícháme.
- Osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, na malé kostičky nakájené papriky a na kolečka jarní cibulku. Na závěr přidáme nakrájené lístky bazalky a vše dobře promícháme.
- Lžící plníme připravenou formu (cca 5 lžic směsi na jeden muffin), vyjde nám 10 muffinů.
- Pečeme cca 15 minut do zatuhnutí vajec. A je hotovo.
Poznámky:
- Ingredience a jejich množství můžete samozřejmě kombinovat a zvětšovat dle libosti. Například předem osmahnuté žampiony budou vynikající, nebo natrouhaný tvrdý sýr či parmezán, rajčátka, jiné bylinky dle chuti,... Variant je opravdu nepřeberné množství a my už se doma těšíme na další víkend a další variantu receptu :)
Ať Vám chutná!